Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Suomessa on perjantain jälkeen todettu 3 338 uutta koronavirustartuntaa – tehohoidossa on nyt 51 potilasta

Suomessa on kahden viime viikon aikana raportoitu yhteensä 15004 koronatartuntaa, mikä on 4199 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Eetu Halonen / STT

Suomessa on tänään raportoitu yhteensä 3 338 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

THL kertoi uusista tartuntaluvuista edellisen kerran perjantaina. Tänään raportoidussa luvussa ovat siis mukana viikonlopun aikana todetut koronatartunnat.

Viime maanantaina todettiin viikonlopun jäljiltä yhteensä 2 616 koronatartuntaa.

Suomessa on kahden viime viikon aikana raportoitu yhteensä 15 004 koronatartuntaa, mikä on 4 199 tartuntaa enemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikana.

THL:n mukaan Suomessa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa yhteensä 317 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 51 ihmistä. Tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrän kriittisenä rajana on Suomessa pidetty 50:tä potilasta. Kun tämä raja ylittyy, muu sairaanhoito alkaa häiriintyä.

Ilmaantuvuus suhteellisesti suurinta Pohjois-Pohjanmaalla

Koronavirustartuntojen kahden viikon valtakunnallinen ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on 270. Tätä edeltävien kahden viikon ilmaantuvuusluku oli 194. Luvut ovat pyöristettyjä.

Alueellisesti suurin ilmaantuvuusluku (546) on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Seuraavaksi eniten tartuntoja suhteessa väkilukuun on Helsingin ja Uudenmaan (334) sekä Päijät-Hämeen (323) sairaanhoitopiireissä.

Vähiten tartuntoja väkilukuun suhteutettuna puolestaan on Kainuun (61), Etelä-Savon (82) ja Vaasan (90) sairaanhoitopiireissä.

Koko pandemian aikana Suomessa on vahvistettu yhteensä 185 622 koronatartuntaa.

THL raportoi 26 uutta koronaan liittyvää kuolemaa

THL raportoi tänään yhteensä 26 uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Edellisen kerran THL raportoi kuolinluvut perjantaina.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Suomessa olisi viikonlopun aikana kuollut 26 ihmistä koronavirukseen. Tänään raportoidut uudet kuolinluvut ovat kertyneet useammalta päivältä.

THL tilastoi raportoidut kuolemat takautuvasti todellisen kuolinpäivän mukaan. Näiden tilastojen perusteella Suomessa ei ole viime keskiviikon jälkeen ollut yhtäkään uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on Suomessa todettu pandemian aikana 1 335.

Rokotteen kolmannen annoksen saanut nyt 5,4 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä

Koronarokotteen kolmannen annoksen Suomessa saaneiden osuus on kohonnut 5,4 prosenttiin 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Kolmannen rokotepiikin on saanut maassa nyt runsaat 262 000 ihmistä, ilmoitti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tänään.

Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä ei ole edelleenkään ylittänyt THL:n mukaan neljän miljoonan rajaa. Neljästä miljoonasta kakkosrokotteen saaneesta puuttuu joitakin satoja ihmisiä. Toisen rokoteannoksen on saanut 81,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

86,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on puolestaan saanut koronarokotteen yhden annoksen. Kerran rokotettuja on lähes 4,25 miljoonaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut