Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lännen Media: Ulkoministeriö ei suunnittele kotiutuslentoja eteläisestä Afrikasta

Ulkoministeriö ei ainakaan toistaiseksi harkitse kotiutuslentojen järjestämistä suomalaisten saamiseksi pois uuden virusmuunnoksen riskialueelta eteläisestä Afrikasta. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Ulkoministeriö (UM) ei ainakaan toistaiseksi harkitse kotiutuslentojen järjestämistä suomalaisten saamiseksi pois uuden virusmuunnoksen riskialueelta eteläisestä Afrikasta. Asiasta kertoo konsulipäällikkö Pasi Tuominen Lännen Medialle .

– Keskustelua evakuointilennoista ei ole käyty, vaan lähdemme siitä, että lentoliikenteen keskeytykset ovat väliaikaisia. Pyrimme auttamaan ihmisiä, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa palata. Koska lentoja on peruttu, keinoja on kuitenkin rajoitetusti, hän sanoo.

Iso osa alueella olevista on matkatoimistojen matkoilla. Matkanjärjestäjät auttavat heitä Tuomisen mukaan itse.

Etelä-Afrikkaa koskevan matkustusilmoituksen on Tuomisen mukaan tehnyt reilut 150 suomalaista. Joitain suomalaisia on todennäköisesti myös muissa riskilistalle päätyneissä maissa, kuten Namibiassa tai Zimbabwessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut