Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta ajokelistä Itä-Suomessa

Ajokeli on Suomessa laajalti huono tai erittäin huono etelästä saapuneiden lumisateiden vuoksi.

Ilmatieteen laitoksen antama varoitus vaarallisesta ajokelistä on voimassa Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Lievempi, mahdollisesti vaarallisen ajokelin varoitus on annettu muun muassa Etelä-Savoon, Etelä-Karjalaan ja Keski-Suomeen sekä Pohjois-Pohjanmaalle.

Myös Fintrafficin tieliikennekeskus on varoittanut huonosta ja paikoin erittäin huonosta ajokelistä lumisateen ja liukkauden vuoksi Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa.

Pelastuslaitokset itäisestä Suomesta ovat tiedottaneet useista pienistä tieliikenneonnettomuuksista, kuten ulosajoista. Esimerkiksi Suonenjoella yksi ihminen loukkaantui Pohjois-Savon pelastuslaitoksen mukaan vakavasti henkilöauton suistuttua liukkaalta tieltä lumisateessa. Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen alueella Luumäellä henkilöauto oli pyörähtänyt ympäri Kuutostiellä osuen kaiteisiin niin, että ajoneuvo vaurioitui hinauskuntoon. Yksin kyydissä ollut kuljettaja oli päässyt itse ulos autosta.

Tuulivaroitus on voimassa kaikilla merialueilla paitsi Suomenlahdella. Lisäksi on annettu jäätämisvaroitus Pohjanlahdella Merenkurkkuun sekä merialueille siitä pohjoiseen.

Koko maassa lämpötila on tänään ollut hieman ajankohdan keskiarvoa kylmempi.

Huomenna keskiviikkona lumisateet ovat leviämässä Lappiin ja loppumassa Kainuun eteläpuolelta. Ajokelin ennakoidaan olevan huomenna huono Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Lapissa.