Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää syytteitä Greenlight-huumekokonaisuudessa

Niin sanotussa Greenlight-huumerikoskokonaisuudessa on nostettu lisää syytteitä, tiedotti Syyttäjälaitos tiistaina. Kansainvälinen Greenlight-operaatio toteutettiin Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n johdolla.

Syytteitä on nyt nostettu 14 henkilöä vastaan, heistä 11 on edelleen vangittuina. Syytekohtia on 33, joista 22 koskee törkeitä huumausainerikoksia. Mukana on myös muun muassa törkeä ampuma-aserikos.

Noin kuukausi sitten Syyttäjälaitos tiedotti 12 ihmistä vastaan nostetuista syytteistä. Kumpikin kokonaisuus kuuluu epäillyn rikoskokonaisuuden Etelä-Suomen haaraan, jota on tutkinut Helsingin poliisilaitos.

Jutun pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa itsenäisyyspäivän jälkeen. Käsittelylle on varattu 15 istuntopäivää.

Kokonaisuuteen liittyy myös Pohjois-Suomen haara, jossa keskusrikospoliisin (KRP) mukaan Meri-Lapin ja Oulun alueelle on tuotu paljon erilaisia huumausaineita. Huumeita on KRP:n mukaan levitetty edelleen Pohjois-Suomessa.

Greenlight-jättioperaatiossa FBI pääsi käsiksi eri maissa toimivien rikollisten salattuun viestinvaihtoon ja luovutti tietoja yhteistyömaiden viranomaisille.