Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Teknologiateollisuuden työehtoneuvottelut karille, alalla sopimukseton tila huomisesta lähtien

Teknologiateollisuuden TES-neuvottelut ovat keskeytyneet. Asiasta kertoi Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto (kesk.). Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Neuvottelut teknologiateollisuuden työehtosopimuksesta ovat kariutuneet. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoo Twitterissä , että neuvottelutulokseen ei päästy, joten ala siirtyy keskiviikosta lähtien sopimuksettomaan tilaan.

Teollisuusliiton hallitus kutsutaan arvioimaan työmarkkinatilannetta perjantaina.

Aalto ei tiistaina halunnut arvioida sitä, keskusteleeko hallitus mahdollisista painostustoimista neuvottelujen vauhdittamiseksi.

– Me teemme arvioinnin työmarkkinatilanteesta ja palaamme sitten hallituksen kokouksen jälkeen siihen, minkälaisia päätöksiä olemme tehneet, Aalto sanoi STT:lle.

Aalto luonnehtii neuvotteluosapuolten välisiä näkemyseroja merkittäviksi.

– Heidän näkemyksensä ja meidän näkemyksemme välillä oli niin merkittävä ero, että totesimme yhteisesti että meidän ei kannata tässä vaiheessa nyt jatkaa neuvotteluja. Se tietysti kertoo siitä, että näkemysero on merkittävä, Aalto sanoi.

Vanhojen sopimusten työehtoja jatketaan

Neuvottelujen työantajapuolta edusti näissä neuvotteluissa ensimmäistä kertaa Teknologiateollisuuden työnantajat ry. Yhdistys tviittasi iltapäivän neuvottelujen päätteeksi, että näkemysero palkkaratkaisusta on suuri.

– Osapuolten näkemykset palkkaratkaisusta ovat valitettavan kaukana toisistaan. Tällä erää ei ollut edellytyksiä jatkaa neuvotteluja, toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi sanoo Teknologiateollisuuden työnantajien tiedotteessa.

– Olen ohjeistanut Teknologiateollisuuden työnantajien jäsenyrityksiä niin, että vanhojen sopimusten työehtoja on tarkoituksenmukaista jatkaa siihen saakka, kunnes uudet sopimukset saadaan aikaan, vaikka muodollisesti tällaista jälkivaikutusta ei ole, Ruohoniemi sanoo.

Uutta neuvotteluaikaa ei ole sovittu.

Teollisuusliitto on Suomen suurin teollisuuden ammattiliitto, johon kuuluu noin 200 000 jäsentä. Liiton jäsenet työskentelevät 35 sopimusalalla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut