Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ylen gallup: Kokoomus pysyi kärjessä, perussuomalaiset ohi SDP:n

Kokoomuksen asema vahvistui edellisestä mittauksesta hieman ja sen kannatus on nyt 21,8 prosenttia. Kuvassa puheenjohtaja Petteri Orpo. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Kokoomus on Ylen tuoreen kannatusmittauksen mukaan yhä Suomen suosituin puolue. Puoleen asema vahvistui edellisestä mittauksesta hieman, ja sen kannatus on nyt 21,8 prosenttia.

Pääministeripuolue SDP puolestaan tippui mittauksessa kolmanneksi, sillä perussuomalaiset nosti kannatustaan 18,7 prosenttiin ja kiilasi kyselyssä Suomen toiseksi suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n kannatus (18,3 %) nousi aavistuksen.

Vihreiden suosio tippui runsaan prosenttiyksikön. Puolueen kannatus (10,1 %.) on viimeksi ollut yhtä heikkoa vuonna 2015.

Muista hallituspuolueista keskustan kannatus oli 12,5, vasemmistoliiton 8,2 ja RKP:n 4,6 prosenttia.

Kyselyn teki Taloustutkimus 3.–31. marraskuuta. Vastaajia oli 1 650. Kysely virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa. Kaikki kannatusmuutokset mahtuvat virhemarginaaliin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut