Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Valtioneuvosto hyväksyi valtion kaupallisen rokotetutkimusyhtiön perustamisen

Hallitus esitti kaupallisen rokotetutkimusyhtiön perustamista viime vuoden marraskuussa. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Valtioneuvosto hyväksyi torstaina yleisistunnossaan valtion kaupallisen rokotetutkimusyhtiön perustamisen.

Rokotetutkimuskeskus Finvac Oy muodostetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kaupallisiin rokotetutkimuksiin liittyvistä toiminnoista ja Tampereen korkeakoulusäätiön rokotetutkimuskeskuksesta.

Valtio omistaa perustettavasta yhtiöstä 51 prosenttia ja Tampereen yliopisto 49 prosenttia. Perustettavan yhtiön omistajaohjauksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö.

– Yhtiön perustamisella on tarkoitus osaltaan taata ja vahvistaa suomalaista rokotetutkimusosaamista, jotta Suomeen ja maailmalle saadaan hyvin tutkittuja, vaikuttavia ja turvallisia rokotteita. Lisäksi tavoitteena on pandemian kaltaisiin terveysuhkiin varautuminen ja tutkimusinvestointien lisääminen Suomeen, sosiaali- ja terveysministeriö kertoo tiedotteessaan.

Hallitus esitti kaupallisen rokotetutkimusyhtiön perustamista viime vuoden marraskuussa. Esityksen taustalla on oikeuskanslerin toukokuussa 2019 antama päätös, jonka mukaan THL:n kaupalliset rokotetutkimuspalvelut ja rokotteiden hankinta tulisi selkeämmin erottaa toisistaan.

Yhtiön kotipaikka on Tampere. THL:n kaupallisen rokotetutkimustoiminnan ja Tampereen rokotetutkimuskeskuksen pääpaikat ovat nykyisinkin Tampereella.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut