Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TikTokin järjetön somehaaste työllistää poliisia, alaikäiset epäillyt otettiin kiinni – tiedätkö sinä jotain asiasta?

Pohjanmaan poliisin tietoon on tullut viimeisen viikon aikana useita koulu-uhkauksia, joita on putkahdellut eri puolilla sosiaalista mediaa. Tapaukset ovat johtaneet tutkintatoimenpiteisiin.

Viimeisimmät uhkaukset ovat tulleet Kokkolasta keskiviikkona ja Seinäjoelta torstaina. Molemmissa tapauksissa on alaikäiset epäillyt otettiin kiinni.

Poliisin saaman tiedon mukaan erityisesti nuorten suosimassa videosovellus TikTokissa leviäisi tällä hetkellä haaste, jossa yllytetään tekemään koulu-uhkaus. Poliisi pyytää toimittamaan kyseisen haasteen sisällön poliisin tietoon esitutkinnan aloittamiseksi. Tietoja voi toimittaa poliisille esimerkiksi sähköpostitse vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Poliisi muistuttaa, että laittomasta uhkauksesta aiheutuvalla rikosmerkinnällä saattaa olla merkittävää haittaa opiskelupaikkaa tai työpaikkaa haettaessa.

TikTokissa kiertäneet vaaralliset ja kyseenalaiset somehaasteet ovat aiemminkin ylittäneet uutiskynnyksen Suomessa ja maailmalla. Sovelluksessa on kiertänyt esimerkiksi kallonmurtajahaaste ja muskottihaaste.