Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy jälleen – vain Suomen ja Venäjän kansalaiset pääsevät kyytiin

Keväästä 2020 tauolla ollut junaliikenne Suomen ja Venäjän välillä alkaa uudelleen sunnuntaina 12. joulukuuta, kertoo VR . Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro liikennöi siitä lähtien maanantaista sunnuntaihin kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin.

Matkaan pääsy edellyttää joko Suomen tai Venäjän kansalaisuutta sekä molempien maiden terveysviranomaisten linjaamia todistuksia.

Lento- ja bussiliikenteen osalta raja on ollut auki jo pitempään.

Venäjälle matkustettaessa kaikilla matkustajilla pitää olla negatiivinen PCR-koronatestitodistus, joka ei saa olla yli 72 tuntia vanha. Suomeen tullessa ennen vuotta 2006 syntyneillä matkustajilla pitää olla EU:n hyväksymä koronarokotustodistus, todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta koronavirustaudista tai alle 72 tuntia vanha koronatestitodistus.

Terveysturvallisuudesta huolehditaan muun muassa tehostetulla siivouksella ja hajasijoittamalla matkustajat mahdollisuuksien mukaan niin, että turvavälit ovat mahdollisimman suuret. Henkilökunta käyttää kasvomaskeja, ja niitä suositellaan vahvasti myös matkustajille.

– Junissa ei ole koko pandemian aikana todettu yhtään tartuntaketjua. Toivomme myös jokaiselta matkustajalta vastuullisuutta – matkaan tulee lähteä vain terveenä, sanoo VR:n Venäjän liikenteen johtaja Viktoria Hurri tiedotteessa.

VR odottaa, että ensimmäiset junamatkat ovat pääosin työ- ja asiointimatkoja.

– Uskomme ensimmäisten matkustajien olevan kaksoiskansalaisia, välttämättömän syyn takia matkustavia ja liikematkojen takia Venäjälle suuntaavia, Hurri arvioi.