Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IMF varoittaa: Omikronmuunnos voi hidastaa globaalin talouden elpymistä

IMF:n mukaan maailmantalouden elpymisessä oli nähtävissä hidastumisen merkkejä jo ennen omikronmuunnoksen ilmestymistä kuvaan. / MANDEL NGAN AFP / MANDEL NGAN / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) pääjohtaja Kristalina Georgieva varoitti perjantaina, että koronaviruksen omikronmuunnos voi hidastaa globaalin talouden elpymistä pandemiasta samaan tapaan kuin deltamuunnos teki aiemmin.

Uutistoimisto Reutersin järjestämässä tilaisuudessa puhunut Georgieva pitää todennäköisenä sitä, että IMF:n kasvuennusteet maailmantaloudelle laskevat siitä, mitä ne vielä lokakuussa olivat. Lokakuussa IMF ennusti 4,9 prosentin kasvua maailmantaloudelle ensi vuoden aikana.

– Jo ennen uuden muunnoksen saapumista olimme huolissamme siitä, että vaikkakin elpyminen jatkuu, se näyttää hidastumisen merkkejä, Georgieva sanoi.

IMF:n johtajan mukaan inflaatio on nyt ongelma eri maiden johtajille. Elpymistä haittaavat muun muassa logistiikkaketjujen ongelmat ja rokotteiden epätasainen jakautuminen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut