Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Media: Coloradossa 10 ihmisen murhasta syytetty ampuja joutuu psykiatriseen hoitoon Yhdysvalloissa

Coloradon osavaltiossa maaliskuussa tapahtuneesta 10 ihmisen tappamisesta syytetty mies on määrätty psykiatriseen pakkohoitoon. / Chet Strange AFP/ Chet Strange / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltalaismedian mukaan Coloradon osavaltiossa maaliskuussa tapahtuneesta joukkoampumisesta syytetty ei ole kelvollinen oikeudenkäyntiin.

Sanomalehti Denver Postin mukaan tuomari on määrännyt 10 ihmisen tappamisesta supermarketissa syytetyn syyrialaissyntyisen 22-vuotiaan miehen psykiatriseen pakkohoitoon, joka on suoritettava ennen kuin oikeudenkäynti voi jatkua.

Miestä vastaan on nostettu yli sata rikossyytettä, joiden joukossa on 10 murhasyytettä. Kuolonuhrien joukossa oli paikalle ensimmäisenä saapunut poliisi.

Syytetty tai tämän puolustus eivät ole kertoneet veriteolle motiivia. Oikeuden päätöksessä ei kerrottu yksityiskohtia syytetyn terveydentilasta, mutta kerrottiin hänen kärsivän vakavasta mielenterveyden häiriöstä.

Syytetyn veli on kuvaillut tätä luonteeltaan vainoharhaiseksi ja antisosiaaliseksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut