Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

YK jatkaa merirosvouden vastaista operaatiota Somalian rannikolla kolmella kuukaudella

Afrikan sarven maan vesillä ei ole tapahtunut merirosvojen hyökkäystä neljään vuoteen. Arkistokuva. / MOHAMED DAHIR AFP PHOTO/ MOHAMED DAHIR / LEHTIKUVA

STT–AFP

YK:n turvallisuusneuvosto on päättänyt jatkaa Somalian rannikolla käynnissä olevaa merirosvouden vastaista laivasto-operaatiota kolmella kuukaudella.

Turvallisuusneuvoston 15 jäsenmaata hyväksyivät Yhdysvaltain ehdottaman operaation jatkon yksimielisesti. Ranska kuitenkin varoitti, että jatkoaikaa annettiin liian vähän operaation turvalliseen päättämiseen.

Somalian mukaan on jo kuitenkin korkea aika sille, että eurooppalaisten johtama kansainvälinen operaatio saatetaan päätökseensä. Afrikan sarven maan vesillä ei ole tapahtunut merirosvojen hyökkäystä neljään vuoteen.

Päävastuussa merirosvojen vastaisessa taistelussa on ollut EU, joka aloitti Atalanta-operaation vuonna 2008. Myös Suomi oli mukana operaatiossa, mutta jätti sen vuonna 2016. Operaatiossa oli mukana vajaat 200 suomalaista. Miinalaiva Pohjanmaa osallistui vuonna 2011.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut