Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin 14 kuollut tulivuorenpurkauksen vuoksi Indonesiassa – kymmenkunta kylää on jäänyt tuhkan peittoon

Indonesiassa lauantaina tapahtuneen tulivuorenpurkauksen uhriluku on noussut neljääntoista.

Tuhannet joutuivat pakenemaan lauantaina Jaavan saarella sijaitsevan Semeru-tulivuoren purkauduttua. Läheisten kylien asukkaat pakenivat paniikissa laavan ja vulkaanisen tuhkan saavuttaessa heidän naapurustonsa, paikallisviranomaiset kertoivat. Ainakin 11 kylää on jäänyt tuhkan peittoon.

Laava on myös vaikeuttanut pelastustoimia.

Katastrofiviraston edustaja Abdul Muhari kertoi puhelimessa uutistoimisto AFP:lle, että kymmenisen jumiin jäänyttä ihmistä on saatu pelastettua hengissä.

BNPB:n mukaan ainakin 57 ihmistä on loukkaantunut lauantaisen purkauksen vuoksi. Heistä nelisenkymmentä on saanut palovammoja.

Semeru purkautui viimeksi vuosi sitten

Semeru purkautui edellisen kerran joulukuussa 2020. Edellinen purkaus lähetti niin ikään tuhansia pakomatkalle.

Indonesia sijaitsee Tyynenmeren tulirenkaalla, jolla esiintyy muun muassa voimakasta vulkaanista toimintaa. Tuhansista saarista koostuvan Indonesian alueella on lähes 130 aktiivista tulivuorta.

Vuoden 2018 lopulla Jaavan ja Sumatran saarten välisessä salmessa sijaitseva tulivuori purkautui ja aiheutti merenalaisen maanvyörymän ja tsunamin, jonka seurauksena kuoli yli 400 ihmistä.