Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ainakin 14 kuollut tulivuorenpurkauksen vuoksi Indonesiassa – kymmenkunta kylää on jäänyt tuhkan peittoon

Semeru-tulivuoresta purkautunutta tuhkaa on levinnyt vuoren lähikyliin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Indonesiassa lauantaina tapahtuneen tulivuorenpurkauksen uhriluku on noussut neljääntoista.

Tuhannet joutuivat pakenemaan lauantaina Jaavan saarella sijaitsevan Semeru-tulivuoren purkauduttua. Läheisten kylien asukkaat pakenivat paniikissa laavan ja vulkaanisen tuhkan saavuttaessa heidän naapurustonsa, paikallisviranomaiset kertoivat. Ainakin 11 kylää on jäänyt tuhkan peittoon.

Laava on myös vaikeuttanut pelastustoimia.

Katastrofiviraston edustaja Abdul Muhari kertoi puhelimessa uutistoimisto AFP:lle, että kymmenisen jumiin jäänyttä ihmistä on saatu pelastettua hengissä.

BNPB:n mukaan ainakin 57 ihmistä on loukkaantunut lauantaisen purkauksen vuoksi. Heistä nelisenkymmentä on saanut palovammoja.

Semeru purkautui viimeksi vuosi sitten

Semeru purkautui edellisen kerran joulukuussa 2020. Edellinen purkaus lähetti niin ikään tuhansia pakomatkalle.

Indonesia sijaitsee Tyynenmeren tulirenkaalla, jolla esiintyy muun muassa voimakasta vulkaanista toimintaa. Tuhansista saarista koostuvan Indonesian alueella on lähes 130 aktiivista tulivuorta.

Vuoden 2018 lopulla Jaavan ja Sumatran saarten välisessä salmessa sijaitseva tulivuori purkautui ja aiheutti merenalaisen maanvyörymän ja tsunamin, jonka seurauksena kuoli yli 400 ihmistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut