Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nepal alkaa laskea tiikereiden määrää selvittääkseen suojelutoimien onnistumista

Nepal on alkanut laskea uhanalaisten intiantiikereiden määrää maan eteläosan metsätasangoilla, viranomaiset kertoivat maanantaina.

Metsäkato, tiikereiden elintilan tuhoutuminen ja salametsästys ovat huomattavasti pienentäneet Aasian tiikeripopulaatioita. Vuonna 2010 Nepal ja 12 muuta maata sitoutuivat tuplaamaan tiikereiden määrän ensi vuoteen mennessä.

Sunnuntaina Chitwanin kansallispuistossa alettiin asentaa kameroita, joilla on tarkoitus tarkkailla tiikereiden määrää maan suurimmalla tiikereiden suojelualueella. Eläinasiantuntijat aikovat tunnistaa eläinyksilöt niiden yksilöllisten raitojen perusteella.

Suojelualueille ja niiden viereisiin metsiin, yhteensä 12 000 neliökilometrin alueelle, asennetaan lähes 4 000 liiketunnistimella toimivaa kameraa. Tarkkailulla halutaan saada selville, mikä tiikereiden tilanne on ja ovatko toimet niiden suojelemiseksi olleet onnistuneita.

Ympäristöjärjestö WWF:n ja Global Tiger Forumin mukaan maailman villien tiikereiden populaatio kasvoi liki 3 900 yksilöön vuonna 2016. Kyse oli ensimmäisestä noususta tiikereiden määrässä yli vuosisataan.

Vuonna 2018 Nepalissa oli 235 tiikeriä, mikä oli lähes tuplamäärä yhdeksän vuoden takaiseen verrattuna. Nyt meneillään olevan laskennan tulosten odotetaan valmistuvan heinäkuussa.