Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Taide- ja kulttuurifestivaaleille kaksi miljoonaa euroa koronatukia

Ministeriö perusteli tukien myöntämistä sillä, että festivaalit vaikuttavat paitsi alueiden kulttuuriin myös talouteen. Kuvassa tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt taide- ja kulttuurifestivaaleille korona-avustuksina hieman yli kaksi miljoonaa euroa.

Avustuksia sai yhteensä 22 tapahtumajärjestäjää, ministeriö tiedotti keskiviikkona.

Avustukset on tarkoitettu vakiintuneeseen taide- ja kulttuurifestivaalitoimintaan, jonka harjoittaminen on vaikeutunut tai estynyt koronarajoitusten tai suositusten vuoksi aikavälillä kesäkuun alusta vuoden loppuun.

Ministeriö perusteli tukien myöntämistä sillä, että festivaalit vaikuttavat paitsi alueiden kulttuuriin myös talouteen. Festivaalit työllistävät taiteilijoita ja muita luovan työn tekijöitä sekä erilaisten palvelujen tarjoajia sekä suoraan että välillisesti esimerkiksi matkailun kautta.

– Festivaalit ovat usein alueellisesti hyvin merkittäviä toimijoita, jotka tekevät pieniäkin paikkakuntia tunnetuiksi jopa maailmanlaajuisesti, sanoi tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) ministeriön tiedotteessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut