Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi ympäristöpalkinto kotimaisten kasviproteiinituotteiden keksijöille

Uusi ympäristöpalkinto Sininen pallo on myönnetty kotimaisten kasviproteiinituotteiden härkiksen ja nyhtökauran kehittäjille.

Kolmen säätiön yhteinen palkinto on tunnustus työstä, joka auttaa ratkaisemaan ympäristökriisiä eli ilmastonmuutosta ja luontokatoa.

Palkintolautakunta päätti jakaa 100 000 euron arvoisen palkinnon härkiksen ja nyhtökauran kehittäjien kesken, sillä molempien tuotteiden vaikutus suomalaisten kulutustottumuksiin on lautakunnan mukaan merkittävä. Tuotteet ovat yhdessä luoneet uuden markkinan lihaa korvaaville helppokäyttöisille tuotteille, lautakunta perusteli tiedotteessa keskiviikkona.

Palkinnon saivat kasvipohjaisten proteiinien kehittäjät Reetta Kivelä, Maija Itkonen, Zhong-qing Jiang, Leena Saarinen ja Tarja Ollila.

Sininen pallo -palkinnon voi saada uraauurtavasta teknologiasta tai tieteellisestä tutkimuksesta, joka auttaa ihmiskuntaa selviytymään ympäristökriisistä. Palkinnon takana ovat Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö sekä Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS).