Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FAZ: Saksaan suositellaan "maksimaalisia kontaktirajoituksia" maan koronatilanteen vuoksi

Robert Koch -instituutti (RKI) suosittelee Saksaan "maksimaalisia kontaktirajoituksia" maan nykyisen koronatilanteen vuoksi, kertoo saksalainen sanomalehti Frankfurter Allgemeine Zeitung. Instituutin mukaan rajoitukset tulisi ottaa käyttöön välittömästi ja niiden tulisi olla voimassa tammikuun puoliväliin asti, RKI kirjoitti tiistaina Twitterissä.

RKI suosittaa poikkeuksia kontaktirajoituksiin kaupoille, jumalanpalveluksille ja kulttuuritapahtumille. Näissäkin ihmisten määrää tulisi kuitenkin rajoittaa suhteessa käytössä olevaan tilaan.

Instituutti suosittaa ulkona järjestettävien tapahtumien enimmäisosallistujamääräksi 50 ihmistä. Rajoitus kattaisi myös täysin rokotetut sekä myös 3. annoksen saaneet henkilöt. RKI suosittaa myös, että mikäli missään sisätilassa on samanaikaisesti enemmän kuin kaksi henkilöä, kasvomaskeja tulisi käyttää jatkuvasti. Myös ulkotiloissa tulisi säilyttää 1,5 metrin turvavälit.

RKI on Saksan kansallinen tartuntatautien asiantuntijalaitos. Se toimii maan terveysministeriön alaisuudessa ja on keskeinen kansanterveyden alan tutkimuslaitos kotimaassaan ja myös johtavia alan tutkimuslaitoksia Euroopassa.

Saksassa on kirjattu pandemian aikana yli 100 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.