Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ethän syö tätä tuotetta! Lasten välipalaherkusta löytyi homemyrkkyä

Lejos Oy on ilmoittanut takaisinvedosta, joka koskee Ella’s Kitchen-tuotemerkin tuotetta Banaani-rusina kaurapatukka luomu 25 grammaa. Vedettävän tuote-erän parasta ennen päivämäärä 29.3.2022. Seb kuvan löytää muun muassa Ruokaviraston sivuilta.

Takaisinveto johtuu siitä, että osassa erän tuotteita on havaittu okratoksiini A:ta yli sallitun rajan. Okratoksiini A on okratoksiinien aineryhmään kuuluva homesienten muodostama homemyrkky.

Löytynyt määrä ei aiheuta akuuttia terveysvaaraa, mutta pidempiaikainen altistuminen suurille okratoksiini A -pitoisuuksille saattaa aiheuttaa haittavaikutuksia. Okratoksiini A:ta voi muodostua kuivattuihin hedelmiin ja viljoihin varastoinnin aikana. Kyseisen erän tuotteita on ollut myynnissä S-ryhmän, K-ryhmän, Mini-Mani, Kärkkäinen sekä Veljekset Keskinen kaupoissa.

Tuotteen ostaneita pyydetää olemaan yhteydessä osoitteeseen asiakaspalaute@lejos.fi tai soittamaan numeroon +358 20 741 3800. Palautettu tuote korvataan.