Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AKT: Helsingin käräjäoikeus peruutti AKT:lle kohdistetun miljoonan euron uhkasakon Keitele-saarrossa

Helsingin käräjäoikeus on peruuttanut Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:lle kohdistetun väliaikaisen turvaamistoimen eli uhkasakon, joka liittyi puutuoteyhtiö Keitele Groupin kuljetusten saartoon satamissa. AKT kertoi käräjäoikeuden päätöksestä tiedotteessaan perjantaina. STT on nähnyt oikeuden päätöksen.

Helsingin käräjäoikeus määräsi 21. joulukuuta AKT:n lopettamaan Keitele Groupin kuljetusten saarron satamissa miljoonan euron sakon uhalla. AKT aloitti viime viikolla saarron Keitelettä vastaan tukeakseen työntekijöitä edustavan Teollisuusliiton vaatimusta päästä käymään yrityskohtaisia työehtosopimusneuvotteluja Keitele Groupin kanssa.

Tiistaina AKT järjesti vuorokauden mittaisen työnseisauksen Suomen satamissa tukitoimena Teollisuusliitolle Keitele-kiistassa.

AKT:n mukaan Helsingin käräjäoikeus perui perjantaina aiemman päätöksensä saamiensa selvitysten perusteella. AKT oli pyytänyt väliaikaisen turvaamistoimen perumista ensin tuoreeltaan ja toisen kerran maanantaina, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko kertoi STT:lle.

Kokon mukaan alkuperäisessä päätöksessä määrätty uhkasakko ei missään vaiheessa langennut maksettavaksi, sillä se olisi vaatinut erillisen toimeenpanomääräyksen.

AKT aikoo jatkaa Keitelettä vastaan kohdistettua saartoa.

Yleissitova työehtosopimus päättyy vuodenvaihteessa

Mekaanisen metsäteollisuuden yleissitova valtakunnallinen työehtosopimus päättyy vuodenvaihteessa. Alalle ei olla neuvottelemassa uutta valtakunnallista sopimusta, koska metsäteollisuusyritysten edunvalvontajärjestö Metsäteollisuus ei sellaisia enää tee. Keitele ei ole Metsäteollisuuden jäsen, mutta on noudattanut yleissitovaa työehtosopimusta.

Keitele on kieltäytynyt neuvotteluista Teollisuusliiton kanssa perustellen asiaa muun muassa sillä, että liitto edustaa vain osaa yrityksen työntekijöistä.

Keitele Groupiin kuuluvat Keitele Energy, Keitele Forest, Keitele Timber sekä Keitele Wood Products. Keitele työllistää suoraan noin 550 ja välillisesti noin 1 500 henkeä.