Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudellamaalla asiakastilat pysyvät suljettuina, Pirkanmaalla kuntosalit aukeavat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti perjantaina jatkaa asiakastilojen pitämistä kiinni Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus).

– Omikronmuunnos uhkaa nyt erittäin vakavasti terveydenhuollon kantokykyä, ja aluehallintoviraston on välttämätöntä tehdä ne sairaanhoitopiirin lausunnossa suositellut torjuntatoimet, joista lain puitteissa voimme päättää, Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Oona Mölsä kommentoi tilannetta tiedotteessa.

Asiakastilojen uusi sulkumääräys tulee voimaan tammikuun 11. päivä, jolloin avin aiempi määräys raukeaa. Uusi määräys on voimassa 24. tammikuuta asti.

Päätös koskee muun muassa ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen käytettäviä tiloja, kuntosaleja, sisäleikkipuistoja, kylpylöitä, uimahalleja, tanssipaikkoja ja kauppakeskusten yleisiä tiloja. Rajoituksia ei voi kiertää koronapassilla.

Myös Husin alueella voimassa olevaa sisätiloja koskevaa kokoontumisrajoitusta jatketaan tammikuun loppuun asti.

Pirkanmaalla iso osa asiakastiloista kiinni

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä ja Punkalaitumen kunnassa osa asiakastiloista pysyy edelleen suljettuina seuraavat kaksi viikkoa. Sen sijaan muun muassa kuntosalit ja esimerkiksi padel-kentät saavat jälleen avata ovensa lauantaista alkaen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) perjantaina antama päätös astuu voimaan lauantaina, kun avin aiempi sulkumääräys raukeaa. Päätös on voimassa 21. tammikuuta saakka.

Uusi sulkupäätös koskee muun muassa joukkueurheiluun ja kontaktilajien harrastamiseen käytettäviä tiloja, kylpylöitä, uimahalleja, tanssipaikkoja sekä kauppakeskusten yleisiä tiloja. Rajoituksia ei voi kiertää koronapassilla.

Myös kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on päätöksen nojalla kielletty sisätiloissa, muttei enää ulkotiloissa, kuten aiemmin.

Vaasa rajoittaa liikuntatilojen käyttöä aikuisilta

Myös Vaasan kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa aikuisten ryhmäliikuntaharrastustoiminta laitetaan tauolle 10.–23.1. väliseksi ajaksi. Asiasta päätti Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä perjantaina. Alle 18-vuotiaiden liikuntaharrastaminen ja seuratoiminta jatkuu ilman rajoituksia.

Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen osalta rajoitusten jatkopäätöksiä tehdään todennäköisesti ensi viikon alussa, aluehallintovirasto tviittasi perjantaina. Päätösten sisältö tarkentuu sairaanhoitopiirien lausuntojen myötä.