Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia sai miljoonalahjoituksen

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on saanut miljoonan dollarin lahjoituksen yksityiseltä yhdysvaltalaiselta lahjoittajalta, yliopisto kertoo tiedotteessaan. Global Music -koulutusohjelmalle suunnatun lahjoituksen teki suomensukuinen Elsa Brule.

Koulutusohjelman tarkoituksena on rakentaa kulttuurienvälistä vuoropuhelua ja yhteistyötä Suomessa ja maailmalla. Lahjoituksen kerrotaan mahdollistavan saamelaisten ja intiaaniyhteisöjen välisen yhteistyön kehittämisen. Lisäksi maahanmuuttajien ja syrjäytymisvaarassa olevien yhteisöjen kanssa tehtävät yhteistyöhankkeet laajenevat Suomessa.

– Kiitämme Elsa Brulea merkittävästä lahjoituksesta, jolla vahvistamme uuden muusikkopolven kasvua maailmaa muuttaviksi taiteilijoiksi. Se antaa meille myös mahdollisuuden kehittää ja uudistaa niitä tapoja, joilla taideopiskelijoita koulutetaan tulevaisuudessa, Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén sanoo.