Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IL: Kiukku repesi, kun rokotusten kirjaajille luvattiin lähes sama palkka kuin lastensuojelun työntekijöille – "Se on ihan jees palkka siihen tehtävään, mutta naurettava meitä ajatellen"

Rokotuspaikoille tarvitaan rokottajien työpareiksi työntekijöitä, jotka kirjaavat koronarokotukset. Sirpa Ylönen

Henna Sotamaa-Leino 

Espoon kaupunki palkkaa koronarokotusten kirjaajia vähäisin kelpoisuusvaatimuksin, mutta palkka on lähes sama kuin vaativaa lastensuojelutyötä tekevillä, kertoo Iltalehti.

Espoon julkaisema rekrytointi-ilmoitus herätti kiukkua kaupungin lastensuojelutyötä tekevien keskuudessa. Iltalehden haastattelema Antti Rissanen toteaa, että palkkaeroa on vain 60 euroa kirjaajiin, joilla vaatimuksena on ainoastaan 18 vuoden ikä. Rissanen on vastaava ohjaaja Poijupuiston lastensuojelun vastaanottokodissa Espoossa.

Lastensuojelussa ohjaajien palkka on 2 461 euroa kuussa. Rokottajien työpariksi haettaville rokotusten kirjaajille kaupunki lupasi 2397,70 euroa kuussa.

– Se on ihan jees palkka siihen tehtävään, mutta naurettava tai törkeä meitä ajatellen. Ohjaajat ovat olleet sokissa. Meillä on vaativa työ ja pitkä koulutus ja saamme 60 euroa enemmän, sanoo Rissanen Iltalehdelle.

Espoon kaupungin henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski kertoo Iltalehdelle, että ilmoitus on ollut virheellinen. Hänen mukaansa ilmoitusta korjataan niin, että palkaksi ilmoitetaan 1954,31–2397,70 euroa kuussa tehtävistä riippuen. Korkein palkka koskee AMK-taustaisia vaativampia tehtäviä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut