Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

MTV: Testaamisesta ei ole nyt hirvittävästi hyötyä, sanoo Husin Lehtonen – ehdottaa myös työntekijöiden karanteeniaikojen lyhentämistä

Husin diagnostiikkajohtajan Lasse Lehtosen mielestä testauksesta ja jäljityksestä pitäisi siirtää henkilökuntaa hoitoketjun tueksi. Minna Lyytinen

Henna Sotamaa-Leino

Koronatestaamisesta ei ole hirvittävästi hyötyä vallitsevassa tilanteessa, toteaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen MTV:n haastattelussa.

Lehtosen mukaan hoitopäätösten tekemiseen testausta tarvitaan edelleen, mutta esimerkiksi jäljityksestä on pääkaupunkiseudulla jo käytännössä luovuttu.

Lehtosen mielestä testauksesta ja jäljityksestä pitäisi siirtää henkilökuntaa hoitoketjun tueksi.

– Meillä on hankaluuksia päivystyksessä juuri sen takia, kun ei ole jatkopaikoissa potilaspaikkoja, kun ei ole henkilökuntaa hoitamaan potilaita. Vuodepaikkoja on tyhjänä, koska ei ole henkilöstöä, Lehtonen sanoo MTV:lle.

Lehtonen olisi valmis lyhentämään työntekijöiden karanteeniaikoja, jotta hoitokapasiteettia saadaan vahvistettua. Karanteenin lyhentäminen voisi aiheuttaa jonkin verran tartuntoja, mutta Lehtosen mielestä terveydenhuollon toiminta on tässä vaiheessa tärkeämpää.

Lehtonen arvioi MTV:lle, ettei nykyisillä rajoituksilla ole kovinkaan paljon merkitystä epidemian hallintaan, kun omikron leviää niin voimakkaasti. Lehtonen korostaa rokotusten merkitystä.

– En itse usko, että on paljoa muuta tehtävissä tilanteen pitämiseksi kurissa kuin rokottaa väestöä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut