Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osuuspankin verkkosivut joutuivat kyberhyökkäyksen kohteeksi sunnuntaina – verkkopalvelun käyttökatko kesti useita tunteja, asiakkaiden rahat ja tiedot turvassa

Osuuspankin verkkosivuilla oli sunnuntaina aamupäivällä useita tunteja kestänyt toimintahäiriö. Osuuspankista kerrottiin STT:lle, että käyttökatko johtui kyberhyökkäyksestä.

Pankki tiedotti iltapäivällä, että kaikki sen verkkopalvelut toimivat jälleen normaalisti. Asiakkaiden tiedot ja rahat ovat pankin mukaan olleet kyberhyökkäyksen aikana turvassa.

– Havaitsimme tänään aamulla, että op.fi -palvelun kirjautumissivulle oli kohdistunut kyberhyökkäys, joka aiheutti häiriön. Sen johdosta otimme itse koko palvelun huoltotilaan ja lähdimme selvittämään asiaa, kertoi Osuuspankin tietoturvajohtaja Teemu Ylhäisi.

Hänen mukaansa häiriö kesti aamukuudesta kello 12.30:een iltapäivällä. Mobiilipankki ja kortit toimivat tuona aikana normaalisti.

Ylhäisi kertoo, että tarpeellisten toimenpiteiden jälkeen pankkipalvelut toimivat jälleen kokonaisuudessaan asiakkaille. Tietoturvajohtajalla ei ole tässä vaiheessa tietoa hyökkäyksen tekijästä.

– Sitä selvitetään yhdessä viranomaisten kanssa.

Asiasta kertoi aiemmin Iltalehti .