Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vaikeasti havaittavilla huumesukellusveneillä voidaan salakuljettaa miljoonien edestä huumeita. Yhdysvaltan merivoimia ja rannikkovartiosto on saanut niitä joitakin kiinni, mutta niitä uskotaan liikkuvan merillä paljon enemmän. US Coast Guard Photo / Alamy Stock Photo

Frankfurter Allgemeine Zeitung -artikkeli: Lähtisitkö kotitekoisella sukellusveneellä Atlantin yli? Ei sitä tekisi asiantuntijakaan, mutta silti niillä kuskataan huumeita Kolumbiasta Espanjaan asti

Huumekartellien kertakäyttöiset erikoisveneet rakennetaan viidakossa ja maksavat miljoonia, mutta kuljetukset tuovat kartelleille kymmenien miljoonien tulot.

David Klaubert

Puolustusanalyytikko ja sukellusveneisiin erikoistunut asiantuntija H. I. Sutton kertoo tässä haastattelussa huumekartellien erikoisveneistä, eräänlaisista sukellusveneiden ja laivojen yhdistelmistä sekä viidakoiden salaisista telakoista ja Atlantin ylittäneistä huumealuksista.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 5 €

Digitilauksen sisältö

  • KSML.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty