Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia koronavirustartuntoja todettu Suomessa 8 661 – sairaalahoidossa 700 potilasta

Suomessa on raportoitu 8 661 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on todettu noin 95 700 tartuntaa, mikä on noin 60 700 enemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana todettujen tapausten ilmaantuvuusluku on noin 1 721 sataatuhatta asukasta kohti. Aiemmalla kahden viikon jaksolla luku oli huomattavasti pienempi, noin 629.

Kaikkiaan Suomessa on todettu koko koronavirusepidemian aikana noin 347 276 tautitapausta.

Sairaalahoidossa on koronataudin vuoksi 700 potilasta, joista 59 on tehohoidossa.

Covid-19-tautiin liittyviä uusia kuolemantapauksia on vahvistettu 22. Kaikkiaan Suomessa on raportoitu tähän mennessä 1 688 koronakuolemaa.

Koronarokotteen kolmannen annoksen on Suomessa ottanut nyt 1,61 miljoonaa ihmistä eli noin 33 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Yhteensä 4,13 miljoonaa ihmistä eli reilut 84 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on ottanut kaksi koronarokotetta. Vähintään yhden rokotteen taas on ottanut yli 4,3 miljoonaa suomalaista, mikä tarkoittaa noin 88:aa prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

Ilkka-Pohjalainen: Koronatartunnan saanut lapsi kuoli Laihialla

Koronatartunnan saanut lapsi on kuollut Laihialla Pohjanmaalla, uutisoi Ilkka-Pohjalainen keskiviikkona. Alakouluikäinen lapsi menehtyi viikonloppuna, vahvisti lehdelle Laihian vt. sivistystoimenjohtaja Markku Laukkonen.

Laukkosen mukaan lapsen koululla oli heti maanantaina paikalla psykologi ja kuraattori.

– Täytyy ikätasoisesti yrittää keskustella asiasta, etteivät pelot ota valtaa, hän sanoi lehdelle.

Laukkonen kertoi MTV:lle , että sairaalahoitoon joutunut lapsi kuului riskiryhmään. Lapsen kuolinsyytä ei ole MTV:n mukaan kerrottu virallisesti.

Lasten vakavat koronavirustartunnat ovat hyvin harvinaisia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoissa ei näy Ilkka-Pohjalaisen mukaan yhtään alle 12-vuotiaiden koronatartuntaan liittyvää kuolemantapausta.

Ikäryhmässä 12–29-vuotiaat oli puolestaan kuollut koronatartuntaan liittyvistä syistä Suomessa neljä ihmistä marraskuun 2021 loppuun mennessä.