Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapland Hotels ja Lapland Safaris aloittavat yt-neuvottelut lomautuksista, syynä ravintolarajoitukset

Hotelliketju Lapland Hotels ja samaan konserniin kuuluva ohjelmapalveluyritys Lapland Safaris aloittavat yt-neuvottelut koko henkilöstöä koskevista lomautuksista. Konsernin mukaan syynä ovat kiristyneet ravintolarajoitukset.

Yhtiöiden palveluksessa on yhteensä noin 1 300 henkilöä. Yt-menettelyllä tavoitellaan enintään 90 päivän lomautuksia ilman irtisanomisia.

– Valitettavasti jälleen kerran kiristyneet ravintolarajoitukset eivät antaneet meille muuta mahdollisuutta kuin käynnistää yhteistoimintaneuvottelut. Varaudumme samalla myös mahdollisiin uusiin rajoituksiin, kuten siihen, että ruokaravintolat suljetaan taas kokonaan, kertoo Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta tiedotteessa.

Hänen mukaansa hallitus tekee päätöksiä nyt niin lyhyellä aikajänteellä, että yhtiön on pakko varautua niihin jo ennakkoon.

Vuorentausta varoittaa, että ruokaravintoloiden sulkemisella olisi Lapin matkailulle erittäin vakavat seuraukset.

– Käytännössä se tarkoittaisi, että kansainvälinen matkailu häviäisi Lapista jopa kokonaan – jo toista vuotta peräkkäin. Se olisi täysi katastrofi Lapin kaikille ravintola- ja matkailualan yrityksille ja samalla koko Lapin matkailualueelle, hän painottaa.

Hotellien toiminta lähes mahdottomaksi

Tulevien koronalinjausten ennakoimattomuus tekee Vuorentaustan mukaan tilanteesta erityisen haastavan,

Hän muistuttaa, että koko Suomen osalta ravintoloiden lisäksi myös hotellien toiminta muuttuisi lähes mahdottomaksi mahdollisen ruokaravintoloiden täyssulun myötä.

– Toivon todella, että päättäjät ottavat myös nämä näkökulmat huomioon uusia rajoituksia miettiessään.