Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

VR:n kaukoliikenteen matkustajamäärä nousi viime vuonna 8 prosenttia

Kasvusta huolimatta koronapandemia painaa edelleen kaukoliikennettä. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomessa tehtiin viime vuonna yhteensä 8,6 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen junamatkaa, mikä on noin 8 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020, kertoo VR Group .

Kasvusta huolimatta koronapandemia painaa edelleen kaukoliikennettä, sillä viime vuoden matkustajamäärä oli noin 40 prosenttia pienempi kuin vuonna 2019.

VR Transpoint kuljetti viime vuonna tavaraa rautateitse 37,4 miljoonaa tonnia, joka on 2 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Matkustajaliikenteessä etenkin loppuvuosi oli onnistunut, kun joulukuussa kaukoliikenteen matkustajamäärä yli kaksinkertaistui vuoden 2020 joulukuuhun verrattuna.

– Vaikka omikron vähentää asiakkaiden matkustamista ensimmäisen vuosineljänneksen aikana syksyyn verrattuna, odotamme pääsevämme keväällä uuteen nousuun tilanteen kehittyessä normaalimpaan suuntaan, matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola sanoo VR:n tiedotteessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut