Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaksi Navalnyin läheistä liittolaista lisättiin Venäjällä terroristilistalle

Leonid Volkovin ja Ivan Zhdanovin nimet löytyivät perjantaina maan rahaliikennettä valvovan viraston tietokannasta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjä on pannut kaksi oppositiohahmo Aleksei Navalnyin liittolaista terroristien ja ääritoimijoiden listalle. Leonid Volkovin ja Ivan Zhdanovin nimet löytyivät perjantaina maan rahaliikennettä valvovan viraston tietokannasta.

Sekä Volkov, 41, että Zhdanov, 33, ovat lähteneet Venäjältä, kun viranomaiset ovat vaientaneet oppositiota ja toisinajattelijoita.

Tiedon tultua julki Zhdanov kirjoitti Volkoville julkisesti Instagramissa "onnittelut".

Nalvalnyi vangittiin viime tammikuussa ja hänen järjestönsä on julistettu ekstremistisiksi, minkä seurauksena Navalnyin poliittisia kampanjoita ja korruptiotutkintoja tukenut verkosto suljettiin. Lähes kaikki hänen lähimmät liittolaisensa ovat lähteneet Venäjältä.

Navalnyi vangittiin sen jälkeen kun hän palasi Moskovaan Saksasta, jossa hän oli saanut hoitoa myrkytysiskun jälkeen. Sekä länsimaat että Navalnyi syyttävät Venäjää myrkytyksestä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut