Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat alkaa jakaa ilmaisia koronan kotitestejä kansalaisilleen

Yhdysvallat alkaa jakaa ilmaisia kotitestejä kansalaisilleen ensi viikosta alkaen, kertoo Valkoinen talo.

Kotitestejä on mahdollista tilata kotiin neljä yhtä kotitaloutta kohden. Testejä voi tilata kotiin hallinnon verkkosivun kautta keskiviikosta lähtien. Hallinnon mukaan testien saapumisessa voi kestää kuitenkin 1–2 viikkoa.

Yhteensä testejä on Valkoisen talon mukaan määrä jakaa 500 miljoonaa.

Maan hallinto sai aiemmin kritiikkiä siitä, ettei se ollut varautunut omikronin vuoksi räjähtäneisiin testausmääriin riittävällä kapasiteetilla, kertoo muun muassa New York Times . Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on kertonut lähettävänsä myös sotilashenkilökuntaa ylikuormittuneiden sairaaloiden avuksi. Noin 24 osavaltiossa jopa 80 prosenttia sairaalapaikoista on arvioitu täyttyneen.

Lisäksi lehden mukaan Yhdysvaltojen on määrä pian aloittaa neljänsien rokoteannoksien antaminen riskiryhmään kuuluville.

Maan viranomaisten mukaan omikron on tällä hetkellä selvästi hallitsevin virusmuunnos.

Esimerkiksi New Yorkissa ja muissa Yhdysvaltain merkittävissä kaupungeissa tartuntamäärät näyttävät kuitenkin alkaneen pikkuhiljaa laskea, kertoo uutistoimisto AFP.

Britanniassa tartuntaluvut laskussa tällä viikolla

Myös Britanniassa tartuntojen määrän on kerrottu pikkuhiljaa alkaneen laskea, kertoo BBC . Vahvistettujen tapauksien määrä on laskenut 13 prosenttia viime viikosta.

Tiedossa ei tosin ole, onko kyse siitä, että kaikkia tapauksia ei ole saatu testattua, koska ihmisten testiin pääsy maassa on takunnut.

Lupaavaa BBC:n mukaan on se, että sairaalassa olevien määrä on pysynyt noin 2 000 ihmisen tuntumassa. Viime vuonna tähän aikaan sairaalassa oli puolet enemmän ihmisiä.

Omikronmuunnos alkoi levitä Britanniassa varsin nopeasti sen jälkeen, kun virusta oli havaittu Etelä-Afrikassa ensimmäisen kerran.