Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

The Guardian: Sairaanhoitajaa epäillään Italiassa valerokotteiden antamisesta rokotevastaisille – huomaisitko videolta, mihin koronarokote todellisuudessa sujahtaa?

Italiassa Palermon kaupungissa on pidätetty sairaanhoitaja, jonka epäillään antaneen valerokotuksia rokotevastaisille henkilöille. Tapauksessa 58-vuotias naishoitaja on teeskennellyt rokottaneensa asiakkaitaan, vaikka todellisuudessa käteen pistetty injektioruiske on tyhjä. Ruiskun sisällön nainen tyhjensi paperiin hetki ennen rokottamista. Asiasta kertoi The Guardian ja alun perin italialaismedia Rai News.

Naisen vilppi selviää virkavallan asettaman piilokameran tallenteesta, jonka Italian poliisi julkaisi Twitterissä lauantaina. Poliisin mukaan hoitajan antama tehosterokote on niin ikään kotikutoinen väärennös.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Naisen valerokottamattomat henkilöt ovat virheellisesti saaneet valtiollisen koronapassin, joka oikeuttaa pääsyn muun muassa ravintoloihin ja julkiseen liikenteeseen. Nyt sairaanhoitajaa syytetään väärentämisestä ja kavalluksesta.

Nainen ei ole ensimmäinen hoitoalantyöntekijä Italiassa, joka on pidätetty valerokotuksista. Hän ei ole edes työskentelemänsä sairaalan ensimmäinen pidätetty sairaanhoitaja. Joulukuussa samaisessa sairaalassa toinenkin sairaanhoitaja tarjosi valepistoksia rokotevastaisille, muun muassa eräälle poliisille. Tempusta maksettiin hänelle jopa 400 euroa.