Entinen neuvonantaja: Boris Johnson valehteli parlamentille juhlista

Britannian pääministeri Boris Johnson valehteli parlamentille väittäessään, ettei tiennyt henkilökuntansa suunnitelmista järjestää juhlat koronasulkujen aikana, entinen neuvonantaja sanoo.

Johnsonin entinen neuvonantaja Dominic Cummings esitti väitteensä sosiaalisessa mediassa maanantai-iltana.

Boris Johnson on viime viikkoina ollut kohun keskellä pandemian ajan juhlinnasta. Hän on myöntänyt osallistuneensa yhteen juhlaan keväällä 2020 tiukan koronasulun aikaan. Tuolloin monet eivät esimerkiksi päässeet osallistumaan läheistensä hautajaisiin.

Johnson pahoitteli tapahtunutta, mutta sanoi, ettei tiennyt juhlista etukäteen. Hän myös sanoi, että oli luullut osallistuneensa työtilaisuuteen.

Guard ian-lehden mukaan tilaisuuden oli järjestänyt Johnsonin sihteeri Martin Reynolds. Omien sanojensa mukaan Cummings varoitti Reynoldsia siitä, että juhlat rikkovat koronasääntöjä. Cummingsin mukaan Reynolds vastasi juhlissa noudatettavan turvavälejä ja että tarkistaisi vielä pääministeriltä, voidaanko juhlat järjestää.

Brittimedia on lisäksi väittänyt nimettömiin lähteisiin viitaten, että pääministerin henkilökunta olisi järjestänyt "viiniperjantaiksi" kutsuttua tapahtumaa läpi pandemian.

Mainos: Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

Mainos: Keskisuomalainen

Etusivulla nyt

Mainos: RTV Jyväskylä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut