Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Bemarikuskin pahin painajainen toteutui: "Auto oli sekunnin sadasosassa moottoritiellä poikittain" – tämä niksi auttaa ehkäisemään vastaavan tilanteen

Kuopiossa sattui hiljattain autoilijan pahin painajainen, kun auto lähti yllättäen käsistä. Helsingin Sanomat kertoo tapauksesta, jossa BMW:n oikea takapyörä lukittui ohitustilanteessa.

– Se veti yhden kulman ihan tilttiin. Auto oli sekunnin sadasosassa moottoritiellä poikittain. Ajattelin, että nyt pelti kolisee, mutta ei kuitenkaan. Pysyi se vielä lapasessa, Nino Tuovinen kuvaili tapahtunutta HS:lle.

Auton rengas oli jumiutunut lokasuojan alle kertyneen jään ja lumen takia. Lokasuojat siis kannattaa puhdistaa säännöllisesti näin talvisin.

– Jos lokasuojassa on jäätä, se tuntuu kääntämisessä eli renkaalla ei ole tilaa kääntyä. Samalla voi kuulua kummaa ääntä. Jos lunta ja jäätä kertyy oikein paljon, se rupeaa vaikuttamaan renkaan pyörimiseenkin, Liikenneturvan koulutusohjaaja Ari-Pekka Elovaara varoittaa HS:ssä.