Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arkkipiispa Tapio Luoma on joutunut sairaalaan – sairausloman kestosta ei tietoa

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma on jäänyt sairauslomalle. Hän on sairaalassa tulehdussairauden vuoksi, kirkosta kerrotaan.

Arkkipiispan erityisavustaja Petri Merenlahti kertoo STT:lle, että arkkipiispa oli mennyt sairaalaan tutkimuksiin viime viikolla.

– Hän odotteli siellä ensin vähän aikaa, että tutkimukset saatiin tehtyä. Hän jäi sitten sieltä hoitoon, Merenlahti sanoo.

Luoma on poissa virantoimituksesta toipumisen edellyttämän ajan. Sairausloman kestosta ei ole tällä hetkellä tarkkaa arviota.

– Tässä vaiheessa voisi oikeastaan vain spekuloida, emmekä ole siksi kertoneet mitään arviota (sairausloman pituudesta) tiedotteessa, Merenlahti toteaa.

– On myös selvää, että alustavat arviot voivat muuttua, kun hoitosuunnitelma tarkentuu.

Kirkosta ei kerrota tarkemmin, mikä tulehdussairaus arkkipiispalla on. Merenlahden mukaan sairaus ei kuitenkaan liity koronavirukseen.

Sijainen vaihtelee tehtävästä riippuen

Arkkipiispan sijainen vaihtelee Merenlahden mukaan tehtävänkuvasta riippuen. Niin sanotuissa edustuksellisissa tehtävissä rooliin astuu virkaiältään vanhin evankelis-luterilaisen kirkon piispa.

– Hän on Tampereen piispa Matti Repo. Esimerkiksi piispainkokouksessa hän johtaa (arkkipiispan sijaan) puhetta, Merenlahti sanoo.

– Mutta esimerkiksi huomenna, kun Kirkkohallituksen täysistunto kokoontuu, siellä on erikseen nimetty varapuheenjohtaja. Toimielimissä, joissa arkkipiispa johtaa puhetta, hänen tehtäviään hoitavat nyt varapuheenjohtajat.