Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naamioitunut asemies ampui talon isäntää oven läpi Orimattilassa – vaimo tarttui aseeseen ja ampuja pakeni yöhön

Orimattilalainen nelikymppinen pariskunta koki kauhunhetkiä saapuessaan kotiinsa Hasintielle viime lokakuun lopussa lauantaina iltakymmeneltä. He huomasivat, että omakotitaloon oli tunkeutunut joku ja kuulivat sisältä ääniä.

Kun pariskunnan mies avasi välioven, sen takana odotti naamioitunut mies, jolla oli ase. Mies sulki välioven heti, jolloin asemies ampui häntä oven läpi olkapäähän. Mies ehti paeta haavoittuneena ulos, mutta nainen jäi asemiehen vangiksi.

Asemies ampui asunnossa useita laukauksia. Kun hänen huomionsa hetkeksi herpaantui, nainen käytti tilaisuutta hyväkseen ja tarttui aseeseen. Tunkeutuja pakeni yöhön ja ase jäi naisen haltuun.

Hätäkeskus sai tiedon tilanteesta kello 22.15. Paikalle saapui useita poliisipartioita ja ensihoitoyksiköitä. Poliisit ottivat kello 23.11 lähistöltä kiinni tuntomerkkeihin sopivan orimattilalaismiehen. Olkapäähän ammuttu mies vietiin sairaalahoitoon. Hänen voinnistaan ei ole kerrottu tarkemmin.

Asemies on ollut tutkintavankeudessa marraskuun alusta lähtien. Hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä. 40-vuotiaalla miehellä on rikostaustaa.

Hämeen poliisin esitutkinta on nyt valmistunut ja juttu siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Hämeen poliisi tutki myöhäisillan 30. lokakuuta tapahtumia tapon yrityksinä, törkeänä vapaudenriistona, törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena ja varkautena.

Toinen epäillyistä tapon yrityksistä ja epäilty törkeä vapaudenriisto kohdistuivat naiseen. Tutkinnassa saatujen tietojen perusteella poliisi epäilee, ettei naisella ollut mahdollisuutta poistua kodistaan asemiehen takia. Miehen käyttämä ase oli luvaton.

Epäiltyyn varkauteen liittyvistä asioista poliisi ei ole kertonut, eikä siitäkään, tunsivatko pariskunta ja asemies toisensa.

Syyte on nostettava helmikuun puoliväliin mennessä.