Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

DNA:n asiakkaat eivät pysty tarkastamaan sopimuksensa määräaikaisuutta tekstiviestipalvelussa automaattisesti – Traficom vaatii korjaamaan asian

Teleyritys DNA:n asiakkaiden kohdalla oikeus tarkastaa sopimuksensa määräaikaisuus tarkastuspalvelussa ei toteudu välittömästi ja helposti, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Traficom asettaa DNA:lle uhkasakon asian korjaamiseksi.

Tämän vuoden alusta saakka määräaikaisen matkaviestinverkon liittymäsopimuksen voimassaolon on voinut tarkastaa lähettämällä tekstiviestin SOPIMUS numeroon 18321. Vastauksena tuleva tekstiviesti kertoo määräaikaisen sopimuksen päättymispäivän.

DNA kuitenkin vaatii asiakkailtaan erikseen palvelun sallimisen, eli DNA:n asiakas ei saa palvelua käyttöönsä ennen kuin hän on hyväksynyt palvelun käytön. Traficomin mukaan tämä rikkoo sähköisen viestinnän palveluista annettua lakia, ja se velvoittaa yhtiötä korjaamaan virheensä maalikuun toiseen päivään mennessä.

DNA:n on poistettava sopimustiedon tarkastuspalvelustaan vaatimus palvelun sallimisesta ja toimitettava Traficomille tieto palvelun lainmukaisesta toteutuksesta.

Palvelun korjaamisen tehosteeksi uhkasakko

Mikäli palvelu ei ole lainmukainen maaliskuun toiseen päivään mennessä, DNA velvoitetaan maksamaan 100 000 euron uhkasakko ja myöhemmin mahdollisia lisäeriä.

– Haluamme varmistaa, että kaikilla kuluttajilla on tasaveroinen mahdollisuus käyttää tarkastuspalvelua teleoperaattorista riippumatta, sanoo päällikkö Petri Peutere tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan kuluttajalla on oikeus saada lakisääteinen palvelu käyttöönsä. Palvelun tarkoituksena on edistää kilpailua tarjoamalla kaikille kuluttajalle ilmainen, helppo ja välitön tapa tarkastaa liittymäsopimuksensa voimassaolo.