Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset kevenemässä monin paikoin lauantaina, päätti avi

Koronavirusrajoitukset kevenevät Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla lauantaina, päätti Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) torstaina. Avi korostaa kaikkien toimijoiden sekä kansalaisten vastuullista toimintaa, jotta rajoitusten purkamisessa voidaan edetä valtakunnallisten tavoitteiden mukaan.

– Kaikkien meidän on edelleen syytä noudattaa suosituksia lähikontaktien välttämisestä, hygieniakäytännöistä ja maskin käyttämisestä sekä huolehtia rokotussuojastamme. Näin varmistamme osaltamme paluuta normaaliin arkeen, sanoo ylijohtaja Marko Pukkinen tiedotteessa.

Näin rajoitukset kevenevät Pirkanmaalla

Länsi- ja Sisä-Suomen avi päätti , että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella voidaan sisätiloissa järjestää sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa tilaisuuden henkilömäärä on korkeintaan 50 prosenttia kyseisessä tilassa sallittujen henkilöiden enimmäismäärästä. Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta.

Pirkanmaalla voimassa ollut määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta päättyy perjantaina, eikä sitä aiota jatkaa. Täten muun muassa uimahallit, yleiset saunat sekä muut harrastustilat voidaan avata Pirkanmaalla lauantaina.

Alueella on kuitenkin voimassa 20. helmikuuta asti päätös tilojen terveysturvallisesta käytöstä. Päätöksen mukaan tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Näin rajoitukset kevenevät Keski-Suomessa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella voidaan lauantaista alkaen järjestää sisätiloissa sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75 prosenttia käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä, avi päätti . Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia ei rajoiteta.

Päätös on voimassa niin ikään 18. helmikuuta asti. Lisäksi voimassa on 20. helmikuuta asti päätös tilojen terveysturvallisesta käytöstä.

Näin rajoitukset kevenevät Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella voidaan puolestaan järjestää lauantaista lähtien sisätiloissa sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 50 prosenttia käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä. Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia ei rajoiteta.

Aluehallintoviraston aiempi määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta puretaan sen sijaan välittömästi, avi kertoi torstaina.

Alueella on kuitenkin voimassa 28. helmikuuta asti voimassa päätös tilojen terveysturvallisesta käytöstä.