Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi: Nuorten hyvinvointi on heikentynyt koko koronakriisin ajan

Neljä viidestä nuoresta kertoo koronarajoitusten heikentäneen henkistä hyvinvointia ainakin jonkin verran, selviää Nuorisoalan kattojärjestö Allianssin ja MTV:n uutisten nuorille teettämästä kyselystä.

Nuorten koettu hyvinvointi ja jaksaminen ovat koronakriisin jatkuessa heikentyneet koko ajan, Allianssi kertoo.

Vuosi sitten Allianssin ja MTV:n uutisten kyselyssä 75 prosenttia nuorista arvioi henkisen hyvinvointinsa heikentyneen. Keväällä 2020 Allianssin ja Demi-lehden kyselyssä 68 prosenttia nuorista kertoi, että koronavirus on tuonut elämään huolia tai ongelmia tai pahentanut jo olemassa olevia.

Nuorten suurimmiksi koetut haasteet tällä hetkellä ovat jaksamattomuus, ahdistunut olo, liiallinen puhelimen ja netin käyttö, yksinäisyys sekä huoli läheisistä.

Nuorten kokemukset tuen saamisesta ovat jakaantuneet. Reilu kolmannes kyselyyn vastanneista kokee saaneensa riittävästi tukea, kun reilu kolmannes ei koe näin. Noin neljäsosa ei osannut sanoa.

Eniten nuoret kertovat tarvitsevansa mielenterveyspalveluja, vertaistukea ja mahdollisuutta keskustella muiden nuorten kanssa, tukea etäopiskeluun sekä mahdollisuutta keskustella luotettavan aikuisen kanssa.

Noin 70 prosenttia kyselyn vastaajista pitää koronan takia tehtyjä rajoituksia melko tai erittäin tärkeinä. Kuitenkin 56 prosenttia vastaajista pitää lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamista tarpeettomana.

Allianssin ja MTV:n uutisten kysely alle 30-vuotiaille nuorille toteutettiin helmikuun alussa. Kyselyyn vastasi noin 1 300 nuorta.