Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metso Outotec kasvatti tulostaan ja tilauksiaan

Kaivosteknologiayhtiö Metso Outotecin loppuvuosi sujui kasvun merkeissä. Liikevoitto nousi 130 miljoonaan euroon oltuaan vuotta aiemmin 44 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi 31 prosenttia ja oli liki 1,3 miljardia. Saatujen tilausten arvo oli 1,3 miljardia.

Koko vuoden tasolla tilausten arvo nousi 31 prosenttia 5,4 miljardiin, ja liikevaihto nousi yhdeksällä prosentilla 4,2 miljardiin. Liikevoitto oli 425 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Pekka Vauramo totesi, että vuoden 2020 kesäkuussa toteutunut Metson ja Outotecin yhdistyminen on ollut menestys sekä kustannusten säästön että liikevaihdon kasvattamisen osalta. Tämän vuoden näkymät näyttävät Vauramon mukaan lupaavilta.

– Vuoden 2022 alusta keskitymme kasvuun, sillä kaikki asiakastoimialamme tarjoavat merkittäviä mahdollisuuksia sekä orgaaniselle kasvulle että valikoiduille yritysostoille, Vauramo sanoi katsauksessaan.

Kestävän kehityksen ohjelmassa Metso Outotec on päivittänyt tavoitteitaan ja pyrkii puolittamaan hiilidioksidipäästönsä vuoteen 2024 mennessä ja nettonollaa vuoteen 2030 mennessä. Viime vuoden aikana yhtiö vähensi päästöjään peräti 58 prosenttia verrattuna vuoden 2019 tasoon.

Koronapandemia ja viruksen omikronmuunnos ovat yhä aiheuttaneet haasteita liiketoiminnalle, kun rajoitukset vaikuttavat matkustamiseen ja pääsyyn asiakkaiden luokse. Omikronin nopea leviäminen on aiheuttanut haasteita valmistus- ja varastotoimintoihin, kun sairauslomien lisääntyminen on aiheuttanut tilapäistä työvoimapulaa.

Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että viime vuodelta maksetaan yhteensä 0,24 euron osinko.