Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoomus vaatii tiukkoja toimia katujengirikollisuuden torjumiseksi: Lisää poliiseja, kovemmat rangaistukset – "Ruotsin tie ei ole meidän"

Kokoomus julkaisi perjantaina kymmenen toimenpiteen listan katujengirikollisuuden torjumiseksi. Toimenpiteillä puolue haluaa ehkäistä jengiytymistä ja torjua katujengirikollisuutta.

– Kokoomus on erittäin huolestunut nuorisorikollisuudesta ja katujengien vahvistumisesta Suomessa. Kehitykseen on puututtava ennakoivasti ja määrätietoisesti jo ennen kuin tilanne pahenee. Pehmeitä ja kovia keinoja on hyödynnettävä rinnakkain, raportin valmistelutyötä johtanut kansanedustaja Kari Tolvanen sanoo.

Tolvanen on ammatiltaan rikosylikomisario, joka toimi Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön eli niin sanotun murharyhmän päällikkönä vuosina 2001–2011.

Ehdotuksilla puututaan sekä katujengirikollisuuden juurisyihin että hoidetaan akuuttia ongelmaa korjaavilla toimenpiteillä. Koko lista on luettavissa tämän jutun lopusta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kiittää Tolvasen johdolla valmisteltuja toimenpiteitä.

– Suomi on maailman turvallisimpia maita, ja kokoomus haluaa, että Suomi pidetään sellaisena myös jatkossa. Toimimalla ennakoivasti ja katkaisemalla huolestuttavan kehityksen voimme vielä varmistaa, että Ruotsin tie ei ole meidän, Orpo sanoo.

Tolvasen mukaan keinot ovat vapaasti hallituksen käytettävissä. Hän korostaa tiedotteessa, että tarvittaviin toimiin olisi ryhdyttävä heti.