Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AFP: Saksa purkamassa suurimman osan koronarajoituksista maaliskuussa

Saksa on purkamassa maaliskuussa suurimman osan koronaviruksen vuoksi asetetuista rajoituksista, kertoo uutistoimisto AFP näkemänsä suunnitelmaluonnoksen perusteella.

Ensimmäisenä askeleena yksityistapaamisten rajoitukset helpottuisivat, ja kaupat avattaisiin kaikille riippumatta siitä, onko heitä rokotettu tai testattu.

Maaliskuun neljännestä päivästä lähtien ravintolat avautuisivat negatiivisella testituloksella myös rokottamattomille. Tällä hetkellä baareihin ja ravintoloihin pääsee vain kolmella rokoteannoksella, tai jos on perusrokotesarjan tai sairastetun taudin lisäksi käynyt koronatestissä.

20. maaliskuuta alkaen alettaisiin luonnoksen mukaan asteittain poistaa "sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen elämän laajoja rajoituksia". Myös työnantajille osoitettu vaatimus etätyön sallimisesta poistettaisiin.

Tämän jälkeen luotettaisiin "tavanomaisiin suojatoimiin", erityisesti kasvomaskien käyttöön.

Liittovaltion ja osavaltioiden johtajien odotetaan hyväksyvän suunnitelma keskiviikkona. Osavaltiotasolla rajoituksia on alettu jo asteittain höllentää.

Uusien koronatapausten määrä on Saksassa laskussa toista viikkoa putkeen.

Ruotsi suosittelee yli 80-vuotiaille neljättä koronarokoteannosta

Ruotsissa kansanterveysvirasto suosittelee neljättä koronarokoteannosta kaikille yli 80-vuotiaille. Neljättä annosta suositellaan myös hoivakodeissa asuville ja kotihoidon asiakkaille.

Suositusta perustellaan sillä, että immuunijärjestelmän kyky reagoida rokotuksiin ja rakentaa pitkäaikaissuojaa heikkenee iän myötä. Lisäannos vahvistaa suojaa, sanoo valtionepidemiologi Anders Tegnell tiedotteessa.

Neljäs annos voidaan viraston mukaan antaa aikaisintaan neljä kuukautta edellisen jälkeen.

Kolmannen rokoteannoksen on saanut Ruotsissa yli 85 prosenttia 80 vuotta täyttäneistä.