Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi jatkaa mahdolliseen uhkaan varautumista – lisätietoja ei edelleenkään kerrota

Poliisin mukaan siihen kohdistuvan mahdollisen uhan tilanne on ennallaan.

Poliisin varautuminen jatkuu yhä, ja esimerkiksi poliisin toimipisteillä on käytössä lisättyjä turvajärjestelyjä, kerrotaan tiedotteessa. Turvajärjestelyt voivat aiheuttaa poliisilaitoksella asiointiin tavallisesta poikkeavia käytäntöjä, kuten esimerkiksi turvatarkastuksia.

Poliisi kertoo tiedostavansa, että mahdollinen uhka ja siihen liittyvät järjestelyt voivat aiheuttaa yhteiskunnassa huolta. Poliisin mukaan turvajärjestelyillä huolehditaan sekä poliisin henkilöstön että muiden ihmisten turvallisuudesta.

– Näkyvät turvajärjestelyt ovat osa tätä turvallisuudesta huolehtimista, sanotaan tiedotteessa.

Lisätietoja uhasta tai uhan aiheuttajasta ei poliisin mukaan voida antaa, sillä se saattaisi esimerkiksi heikentää turvajärjestelyiden vaikutusta. Poliisin mukaan monet asiaan liittyvistä tiedoista ovat myös lainsäädännön nojalla luottamuksellisia tai salassa pidettäviä.

– Niiden käsittely julkisuudessa voi johtaa paljastajansa rikosoikeudelliseen vastuuseen, kirjoitetaan tiedotteessa.

Poliisi kertoo kuitenkin tiedottavansa viipymättä, mikäli tilanteeseen tulee muutoksia.

Varautuminen näkyi poliisitalojen edustalla

Poliisi ei ole kertonut, millainen mahdollinen turvallisuusuhka siihen kohdistuu. Poliisi tiedotti mahdollisesta uhasta ensimmäisen kerran julkisesti viime torstaina. Poliisihallitus tiedotti tuolloin, että mahdollisen uhan vuoksi poliisi on tehostanut varautumistaan. Useat viestimet kertoivat silloin, että eri poliisiasemilla ympäri Suomea on kiristetty turvatoimia mahdollisen uhan takia.

Uhkaan varautuminen näkyi esimerkiksi Helsingissä Pasilan poliisitalolla, jossa rakennuksen edessä oli torstaina iltapäivällä muun muassa poliisimaija. Lisäksi kaksi luotiliiveihin pukeutunutta ja tavallista raskaammin aseistettua poliisia kysyivät rakennuksen edustalla käyneeltä Lehtikuvan kuvaajalta henkilöpapereita. Aiemmin päivällä paikalla oli nähty myös panssariauto.

Perjantaina aamupäivällä raskaasti aseistautuneita poliiseja ei ollut Lehtikuvan kuvaajan mukaan näkyvillä. Pasilan poliisitalon nurkalla oli poliisimaija, ja paikalla ollut partio vaikutti pukeutuneen hyvin normaaliin poliisin varustukseen.

Esimerkiksi Kaakkois-Suomen poliisi puolestaan kertoi perjantaina, että asetarkastukset tehdään laitoksen alueella maanantaista eli tästä päivästä alkaen vain ajanvarauksella. Järjestely on käytössä toistaiseksi.