Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisiin viime päivinä kohdistunut uhka on lieventynyt, kertoo poliisi

Poliisi kertoo, että siihen viime päivinä kohdistunut uhka on lieventynyt, minkä vuoksi poliisi keventää varautumistaan.

Poliisin asiakaspalvelussa ja muussa toiminnassa voidaan palata varautumisen tehostamista edeltäviin käytäntöihin.

Uhkatilanteen aktiivinen selvittäminen jatkuu edelleen, mutta poliisin mukaan tilanne ei ole tällä hetkellä siten konkreettinen ja akuutti, että se edellyttäisi päivittäistoiminnasta poikkeavien varautumistoimenpiteiden jatkamista.

Poliisi ei edelleenkään avaa tarkemmin, millainen uhka siihen on kohdistunut.

– Poliisi kuitenkin seuraa tilannetta aktiivisesti edelleen ja turvallisuusorganisaationa poliisilla on jatkuva valmius reagoida äkillisiinkin turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin, poliisi kertoi tiedotteessa.

Varautuminen näkyi poliisitalojen edustalla

Poliisi tiedotti mahdollisesta uhasta ensimmäisen kerran julkisesti viime torstaina. Poliisihallitus tiedotti tuolloin, että mahdollisen uhan vuoksi poliisi on tehostanut varautumistaan. Useat viestimet kertoivat silloin, että eri poliisiasemilla ympäri Suomea on kiristetty turvatoimia mahdollisen uhan takia.

Uhkaan varautuminen näkyi esimerkiksi Helsingissä Pasilan poliisitalolla, jossa rakennuksen edessä oli torstaina iltapäivällä muun muassa poliisimaija. Lisäksi kaksi luotiliiveihin pukeutunutta ja tavallista raskaammin aseistettua poliisia kysyi rakennuksen edustalla käyneeltä Lehtikuvan kuvaajalta henkilöpapereita. Aiemmin päivällä paikalla oli nähty myös panssariauto.

Perjantaina aamupäivällä raskaasti aseistautuneita poliiseja ei ollut Lehtikuvan kuvaajan mukaan näkyvillä. Pasilan poliisitalon nurkalla oli poliisimaija, ja paikalla ollut partio vaikutti pukeutuneen hyvin normaaliin poliisin varustukseen.

Esimerkiksi Kaakkois-Suomen poliisi puolestaan kertoi perjantaina, että asetarkastukset tehdään laitoksen alueella maanantaista alkaen vain ajanvarauksella.

Supo Ylelle: Ei liity muiden maiden tilanteisiin

Poliisi on tiedottanut asiasta hyvin niukasti, eikä varmaa tietoa uhan aiheuttajasta ole kerrottu julkisuuteen.

Ylen haastatteleman suojelupoliisin (supo) edustajan mukaan Suomessa poliisiin kohdistuva mahdollinen uhka ei kuitenkaan linkity muiden maiden tilanteisiin eikä Ukrainan tilanteeseen.

Turun Sanomat kertoi viime viikolla, että uhka liittyisi järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Ylen haastattelemat lähteet ovat kuitenkin kiistäneet tiedon.