Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaisten kannatus luisui HS-gallupissa, Purra ei näe aihetta linjan tarkistamiseen

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan puolueen linjan tarkistamiseen ei ole aihetta, vaikka perussuomalaisten kannatus näyttäisi olevan luisussa. Torstaina julkaistun Helsingin Sanomien teettämän mielipidemittauksen mukaan perussuomalaisten ja keskustan välinen kannatusero on supistunut pienimmilleen liki kolmeen vuoteen ja on enää puolitoista prosenttiyksikköä.

Purran mukaan tammikuussa pidettyjen aluevaalien tulos heijastuu mielipidemittauksen tuloksiin sekä voittajien että häviäjien kohdalla, mutta syytä linjanmuutokseen ei ole.

– Emme saaneet omia kannattajiamme innostumaan näistä vaaleista, mutta meille tärkeimmät aiheet eivät ole lainkaan menettäneet merkitystään vaan oikeastaan päinvastoin, joten sikäli perussuomalaisten tulevaisuus näyttää hyvältä, Purra sanoi STT:lle eduskunnassa.

Purran mukaan perussuomalaiset lähtevät hyvistä asemista kohti ensi vuoden keväällä järjestettäviä eduskuntavaaleja.

– Vaaleihin on vajaat neljätoista kuukautta. Niin kuin tiedetään, mitä tahansa voi tapahtua. Perussuomalaiset tekivät aika merkittävän nousun myös ennen viime eduskuntavaaleja, Purra sanoi.

Keskustan kannatus kasvussa

Suomen kolmanneksi suosituimman puolueen perussuomalaisten kannatus HS-gallupissa oli 15,4 prosenttia, ja se laski 2,1 prosenttiyksikköä edellisestä, joulukuussa toteutetusta mittauksesta. Neljäntenä tulevan keskustan kannatus kasvoi 2,1 prosenttiyksikköä ja oli kaikkiaan 14 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus on ollut HS:n mittauksessa edellisen kerran yhtä matalalla huhtikuussa 2019. Keskustalle HS:n mittauksen tulos on puolestaan korkein sitten huhtikuun 2019.

Kärkisijaa HS:n gallupissa pitää edelleen aluevaalien suurin puolue kokoomus (21,9 prosenttia), jonka kannatus kasvoi jälleen aavistuksen. Toista sijaa pitää pääministeripuolue SDP (19,1 prosenttia).

Kyselyn virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla. Kyselyn toteutti Kantar TNS . Tutkimukseen haastateltiin tammi-helmikuussa lähes 2 400 ihmistä.