Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keva sai ennätykselliset sijoitustuotot – kokonaistuotto nousi 9,1 miljardiin euroon

Eläkevakuutuslaitos Kevan sijoitustuotot nousivat viime vuonna ennätystasolle. Yhtiön sijoitusten markkina-arvoinen kokonaistuotto oli 15,8 prosenttia eli 9,1 miljardia euroa.

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitusomaisuuden markkina-arvo oli viime vuoden lopussa yhteensä 67 miljardia euroa.

Keva kuvaa sijoitustulostaan poikkeuksellisen hyväksi. Tuloksen taustalla oli yhtiön mukaan globaalien osakemarkkinoiden vahva nousu ja onnistuneet valinnat sijoitusten suuntaamisessa.

Kevan sijoitusomaisuudesta parhaan tuloksen tekivät pääomasijoitukset, jotka tuottivat yli 48 prosenttia. Noteerattujen osakkeiden tuotto oli vajaat 20 prosenttia, hedgerahastojen runsaat 17 prosenttia, kiinteistösijoitusten vajaat kymmenen prosenttia ja korkosijoitusten 1,4 prosenttia.

– Pääomasijoitusten hyvä tuotto on johdonmukaisen työn tulosta. Salkkua on rakennettu jatkuvasti ja määrätietoisesti aina 1990-luvulta lähtien, kertoo sijoitusjohtaja Ari Huotari tiedotteessa.

Sijoitusten kumulatiivinen pääomapainotettu reaalituotto rahastoinnin alusta eli vuodesta 1988 lähtien viime vuoden loppuun on vuotta kohti 4,4 prosenttia.

Alkanutta vuotta leimaa poikkeuksellinen epävarmuus

Kevan mukaan alkanutta vuotta leimaa poikkeuksellisen iso epävarmuus, sillä geopoliittinen tilanne on Euroopassa erittäin epävarma.

– Pahimmillaan sotilaallisiksi yhteydenotoiksi puhkeava asetelma huolestuttaa markkinoita. Samaan aikaan taustalla pohditaan globaalin inflaatiokehityksen vaikutuksia keskuspankkien toimiin ja sitä kautta korkotasoon, Huotari arvioi.

-----

Juttua on korjattu klo 13.02: Keva on eläkevakuutuslaitos, ei -yhtiö.