Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biden ilmoitti läntisen rahoituksen katkaisemisesta sanktiona Venäjälle, kertoo myös siirtävänsä lisää joukkoja ja kalustoa vahvistamaan liittolaisia

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden julkaisi tänään "ensimmäiseksi eräksi" kutsumansa pakotteet Venäjää vastaan Ukrainan kiristyneen tilanteen takia.

Bidenin mukaan pakotteet katkaisevat Venäjän läntisestä rahoituksesta. Pakotteet kohdistuvat myös muun muassa rahoituslaitoksiin ja Venäjän eliittiin.

Biden sanoi, että Ukrainan kriisin viimeisimmät käänteet voi tulkita Venäjän hyökkäyksen aluksi. Biden lisäsi toivovansa diplomatian olevan edelleen mahdollinen ratkaisu Ukrainan tilanteen ratkaisemiseksi.

Yhdysvallat määräsi jo aiemmin pakotteita Luhanskin ja Donetskin alueille.

Biden kertoo myös siirtävänsä lisää joukkoja ja kalustoa vahvistamaan Yhdysvaltain liittolaisia Euroopassa. Biden kertoi tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltojen jatkavan puolustuskaluston toimittamista Ukrainalle ja lisäävän Yhdysvaltain joukkoja ​​Itä-Euroopassa.

Bidenin mukaan Venäjän viimeisimmät toimet voi tulkita Venäjän hyökkäyksen aluksi Ukrainaan. Biden lisäsi kuitenkin, että diplomatialla on vielä aikaa välttää "pahimman tapauksen skenaario" täysimittaisesta hyökkäyksestä Ukrainaa vastaan.