Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

The Rasmus voitti UMK-finaalin ja lähtee edustamaan Suomea Euroviisuihin

Uuden musiikin kilpailun (UMK) finaalin on voittanut The Rasmus kappaleella Jezebel. Bändi lähtee edustamaan Suomea seuraaviin Euroviisuihin Italiaan.

Voittaja valittiin yleisöäänien ja kansainvälisen raadin antamien pisteiden perusteella. The Rasmus sai eniten ääniä sekä yleisöltä että raadeilta.

Yhtye kertoi lehdistötilaisuudessa ennen UMK-finaalia luottavansa kilpailussa bändienergiaan.

– Meillä on myös Suomen ulkopuolella monia ihmisiä, jotka odottavat meidän osallistuvan Euroviisuihin. Joten se on varmasti hyvä idea lähettää meidät sinne, rumpali Aki Hakala sanoo.

The Rasmuksen tie vie toukokuussa Torinoon

Yleisöäänien painotus lopputulokseen oli 75 prosenttia ja raatipisteiden painotus 25 prosenttia. The Rasmuksen pistepotti oli yhteensä 310 pistettä, toiseksi tuli Cyan Kicks 221 pisteellä ja kolmanneksi Bess 204 pisteellä. Kaikki kolme olivat ennakkosuosikkien joukossa sekä vedonlyöjien veikkauksissa kolmen parhaan joukossa, tosin The Rasmus ylivoimaisena ykkösenä.

Turun Logomossa järjestetyssä UMK-finaalissa kilpailivat myös Isaac Sene, Olivera, Younghearted ja Tommi Läntinen.

Euroviisut järjestetään toukokuussa Italian Torinossa. Semifinaalit järjestetään kahtena päivänä, 10. ja 12. toukokuuta. Suomi kilpailee jälkimmäisessä semifinaalissa.

Semifinaalien 35 maasta 20 pääsee yleisöäänien perusteella finaaliin, joka kilpaillaan 14. toukokuuta.

Yle kertoi eilen, ettei se lähetä edustajaa Euroviisuihin, jos Venäjä osallistuu kilpailuun. Myöhemmin Euroopan yleisradiounioni EBU ilmoitti, että Venäjä ei osallistu tänä vuonna Euroviisuihin Ukrainan tilanteen vuoksi. Unionin mukaan päätös tehtiin kilpailun sääntöihin, EBU:n arvoihin ja sen jäsenyleisradioiden näkemyksiin perustuen.