Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle – VR jatkaa liikennöintiä Pietariin toistaiseksi

Ulkoministeriö tiukensi sunnuntaina matkustussuositustaan ja kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle.

Venäjän ja Ukrainan rajavyöhykkeeltä sijaitsevilta Belgorodin, Voronezhin ja Rostovin alueilta tulee poistua välittömästi heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi. Alueet ovat Venäjän puolella rajaa Itä-Ukrainan separatistialueista, Luhanskista ja Donetskista.

Ulkoministeriö varoittaa, että riskit maksuliikenteen ja matkustamisen häiriöistä ovat kasvaneet Venäjällä. Talouspakotteiden johdosta kansainväliset rahansiirrot Venäjällä voivat vaikeutua, mikä voi tehdä mahdottomaksi esimerkiksi ulkomaalaisilla maksukorteilla maksamisen tai käteisen rahan nostamisen pankkiautomaateista.

Venäjällä jo olevia kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta ja varautumaan rahaliikenteen sekä matkustamisen vaikeutumiseen.

Matkustajia suositellaan välttämään mielenosoituksia ja noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä, metrossa, rautatieasemilla ja lentokentillä.

Haavisto kehottaa Venäjällä olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan ulkoministeriö on muuttanut Venäjää ja Valko-Venäjää koskevia matkustustiedotteita kansainvälisen tilanteen kiristymisen vuoksi. Haavisto sanoo, että kokonaiskuvaa tarkasteltaessa suomalaisten matkailijoiden tilanne Venäjällä voi vaikeutua.

Haavisto suosittelee Venäjällä oleville suomalaisille ulkoministeriön matkustusilmoituksen tekemistä.

Allegro-junat yhteisomistuksessa venäläisten kanssa

VR jatkaa Allegro-junien liikennöintiä Pietariin toistaiseksi, valtionyhtiön viestinnästä kerrottiin sunnuntai-iltana STT:lle. VR sanoo seuraavansa tilanteen kehittymistä ja noudattavansa viranomaisten ohjeita.

VR:n mukaan liikennöinnistä päättäminen ei ole yksin heidän omissa käsissään. Helsingin ja Pietarin välisten Allegro-junien liikennöinnistä vastaa VR:n lisäksi Venäjän rautatieyhtiö RZD . Junakaluston puolestaan omistaa VR:n ja RZD:n yhteinen kalustoyritys Karelian Trains .

VR:n mukaan Venäjän-junissa on viime päivinä ollut hyvin tilaa. Esimerkiksi torstaina, jolloin Venäjän hyökkäys alkoi, oli iltapäivän junien täyttöaste alle puolet.