Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huoli nopeista korkoliikkeistä helpotti – pörssit kääntyivät nousuun

Aasian pörssit kääntyivät loivasti plussalle torstaina, kun Yhdysvaltojen keskuspankki Fedin pääjohtaja Jerome Powell viestitti, että ohjauskoron nostot tapahtuvat asteittain. Samalla öljyn hinta jatkoi nousuaan ja viitelaatu Brentin tynnyrihinta kipusi yli 115 dollariin. Ylimmillään hinta kävi 118 dollarissa, jolla tasolla se ei ole ollut sitten kevään 2013.

Powell antoi ymmärtää, että luvassa olisi 0,25 prosenttiyksikön koronnosto myöhemmin tässä kuussa. Hän totesi, että lähiaikojen talousnäkymät Yhdysvalloissa ovat hyvin vaikeasti ennakoitavat. Syynä ovat Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja Venäjään kohdistetut talouspakotteet.

Fedin viesti otettiin helpotuksella vastaan, sillä markkinoilla oli ollut huolta, että ohjauskorkoja saatettaisiin nostaa kertaheitolla 0,5 prosenttiyksikköä rajun inflaation tukahduttamiseksi. Powell kuitenkin totesi, että Fed aikoo tarvittaessa tarttua kovempiinkin keinoihin inflaation taltuttamiseksi.

Helpotus näkyi jo edellisen päivän kurssikehityksessä, kun kurssit nousivat selkeästi myös Wall Streetillä.

Venäjän pörssissä ei ollut luvassa liikkeitä torstainakaan, sillä Moskovan pörssi pysyy suljettuna jo neljättä päivää.