THL: Suomessa on raportoitu noin 8 900 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu keskiviikkona noin 8 900 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisten 14 päivän aikana on raportoitu runsaat 58 000 tartuntaa, mikä on noin 29 500 tartuntaa vähemmän kuin sitä edeltäneiden 14 päivän aikana.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä kaikkia sairastuneita ei testata.

Sairaalahoidossa oli keskiviikkona 851 potilasta, joilla on todettu koronatartunta. Heistä 30 oli tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien koronaa sairastavien määrä nousi maanantaina kerrotusta 20 potilaalla. Tehohoidossa olevien määrä puolestaan laski viidellä.

Koronapositiivisten sairaalapotilaiden joukossa on myös ihmisiä, joilla koronavirus on todettu sivulöydöksenä ja joiden hoitoon tulon ensisijainen syy on jokin muu.

Kaikkiaan pandemian aikana on todettu Suomessa nyt noin 703 000 koronaviruksen tartuntaa.

Rokotukset etenevät hitaasti

Uusia koronaan liittyviä kuolemia raportoitiin Suomessa keskiviikkona kaksi. Koronaan liittyviä kuolemia on kirjattu kahdessa viikossa noin 220, liki sama määrä kuin sitä edeltäneiden kahden viikon aikana. Koko pandemian aikana on Suomessa raportoitu lähes 2 600 koronaan liittyvää kuolemaa.

Koronarokotusten eteneminen on Suomessa nykyisin hidasta. Kolme rokoteannosta saaneiden osuus on THL:n mukaan edelleen hieman yli 50 prosenttia Suomen koko väestöstä. Keskiviikon tietojen mukaan kolme koronarokotetta saaneita oli lähes 2,8 miljoonaa. Väestön 18 vuotta täyttäneistä kolme rokotetta koronaa vastaan saaneiden osuus on lähes 61,5 prosenttia.

Kaksi koronarokotetta saaneita on Suomessa noin 4,2 miljoonaa, yhden koronapiikin saaneita yli 4,4 miljoonaa.

THL muutti äskettäin koronaviestintäänsä niin, että se tiedottaa koronarokotusten edistymisestä nykyisin vain kerran viikossa, keskiviikkoisin.

Mainos: Nordea

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut